Programma 2024

Het eerste ensemble speelt op genoemde locatie vanaf 14.00 u, het tweede ensemble speelt op genoemde locatie vanaf 15.30 u. Ieder ensemble speelt 2x 20 minuten, met een korte “wisselpauze” voor het publiek.

Locatie

Ensemble

Omschrijving

Markt 31

Hal Gemeentehuis

De Nieuwe Helden

14.00 en 14.40

Jong talent dat Roermond te bieden heeft, neemt deel aan dit gave project. Na twee uitverkochte shows, laten ze een voorproefje zien van hun harde werk. Optreden voor publiek, spannend maar geen uitdaging is te groot voor onze Nieuwe Helden! Dit is de kans om te zien wat ze in petto hebben!  U kunt een variatie verwachten aan dans, rap, spoken-word, zang en theater! Alles is zelf bedacht en uitgevoerd door de jongeren (uiteraard ook onder begeleiding van top coaches). Reis mee!

 

Rietveld ensemble

15.30 en 16.10

Onder leiding van dirigent, tevens vaak arrangeur, Gerard Bijlmakers uit Roermond spelen ze kamermuziek en ook bewerkingen van hedendaagse muziek. Bertien Paanakker en Iris Key uit Roermond op dwarsfluit , Jan Harten uit Eindhoven op dwarsfluit en alt dwarsfluit , Germa Dings uit Asselt op op hoorn, Cathy Valk uit Mierlo op hobo en Helma Brassé uit Roermond op piano. De naam Rietveld ensemble komt van de plaats waar veel gerepeteerd werd in het verleden, namelijk op de Rietveldstraat te Roermond. In de 2 sessies van 20 minuten worden verschillende stukken gespeeld. 1: 2 delen uit Little suite van D. Shostakovich, Deborah’s Theme van Ennio Morricone, Solicitude van A. en 2: Borodin, Romatic Mode van M. Geisler, Weeping ( N’kosi Sikeleli Africa ) en Every Body needs somebody.

Markt 29

Topklas Valuas College Venlo

14.00 en 14.40

De Topklas is een Talent Ontwikkel Programma voor leerlingen in jaar 1, 2 en 3 die een meer dan normale belangstelling hebben voor muziek en die in jaar 4, 5 en 6 kunnen auditeren voor de Voco (voorbereidend conservatorium). Naast hun normale les op de muziekschool krijgen deze leerlingen 6 extra muzieklessen per week, die gaan over muziektheorie en samenspel. TOP2 bestaat uit 11 leerlingen en presenteert zichzelf met 4 nummers popmuziek: 1 Patience – 2 Come back home – 3 Long train running – 4 California dreaming

 

Secret Songs

15.30 en 16.10

Mieke Bastiaens-Berghs (zang), Judith Hover ( zang, gitaar,accordeonen melodica), Frank van Kempen (Bas), Eric Bastiaens (gitaar en zang), HenkHover (percussie, mondharmonica, gitaar, ukelele en zang. Zij hebben hun gezamenlijke muzikale passie  gevonden in de muziek van hedendaagse singer-songwriters als The Wailin’ Jennys, Nickel Creek, I’m With Her, Lori McKenna, Highwaywomen, Natalie Merchant én Brandi Carlile. Veelal onbekend in ons land. Dat levert ook de bandnaam ‘Secret Songs’ op.  Ze koesteren de close-harmonyzang die zo kenmerkend is in de Amerikaanse countrytraditie.

 

Swalmerstraat 7

De  Polkadots

14.00 en 14.40

De Polkadots zijn drie ‘Remunjse maedjes’ die graag driestemmig zingen. Ze zingen in het dialect op eigen muziek of eigen teksten op covers uit de jaren ‘50, “60 of later, met een moderne twist. Daarnaast maken ze themavoorstellingen op maat, naar ieders wens. Hun motto is: ‘samen zingen is samen genieten.’ Kom er bij en zing met ons mee. 

 

Siscus

15.30 en 16.10

De band afkomstig uit de regio Venlo/Roermond is geformeerd rond singer-songwriter Frans Clout en bestaat al enkele decennia. Samen met zijn broer (gitarist Ton Clout) speelden ze ooit in een Neil Young cover band. De broers bleven door de jaren heen samen muziek maken. Later werd Mat Ottenheim de vaste drummer bij de band en tenslotte kwam Anja Wellen Siscus versterken met de bas. Ze spelen naast werk van Neil Young, Nick Cave, Gillian Welch en Crazy Horse ook eigen werk. Uniek, ingetogen, maar ook eigenzinnig lyrisch. o

Swalmerstraat 12

Duo Aleco

14.00 en 14.40

 

Alejandro Balfagon op viool en en Marcos Rodrigues op gitaar zijn jonge getalenteerde master studenten uit Maastricht die van het klassieke concert een onvergetelijke ervaring maken. Ze spelen eerst de Sonate für Violine und Gitarre Nr. 1 in E-moll van F.Rebay en in de 2e sessie Historia del Tango van A.Piazzolla

 

Ibria Project

15.30 en 16.10

4 Masterstudenten saxofoon aan het conservatorium in Maastricht brengen een gevarieerd programma met werken van Grieg, Lago en Escaich. Francisco Romero Salvada op sopraansax, Elene Toro Arroniz op altsax, Alcami Lopez op tenorsax en Adrian Abelaira op baritonsax. Het Ibria Project is begonnen aan een spannende reis door de wereld van de kamermuziek in Nederland. Ze willen de levendige Nederlandse muziekscene ontdekken en eraan bijdragen, waarbij ze de rijkdom van de Spaanse muziektraditie met zich meebrengen.

Swalmerstraat 15

Marianne Eussen

14.00 en 14.40

TOVEREN MET KLEUREN.

Voor kinderen van 4 – 7 jaar. We gaan samen aan de slag met tekenen en schilderen. Laat je fantasie de vrije loop en geniet van het spel van vorm en kleur. Na afloop neem je je eigen kunstwerk mee naar huis. Alleen voor ouders met kleine kinderen.

 

Mariëtte Kessels

15.30 en 16.10

TOVEREN MET KLANKEN.

Een muziekmoment voor kinderen van 4-7 jaar om zelf mee te doen! We zingen, dansen, spelen een ritme-instrument, kortom, een kleine muzikale ontdekkingsreis. Alleen voor ouders met kleine kinderen.

Swalmerstraat 17

Hub Boesten & Friends

14.00 en 14.40

Hub Boesten & Friends is een klein combo dat met veel plezier toegankelijke “easy jazz” ten gehore brengt. Hub Boesten is professioneel trompettist, theoretisch met pensioen – en in de praktijk nog steeds een enthousiast en inspirerend muzikant en docent. Hij speelt trompet en bugel en heeft veel professionele muzikanten op weg geholpen. Hij wordt begeleid door een trio van amateur muzikanten: Herman Franssen op contrabas, Enzo Tinnemans op slagwerk en Bas Gehlen op piano. Op het programma staan stukken uit het Limburgse Real Book, gecomponeerd door Limburgse jazz musici. Dit boek is uitgegeven door de Stichting Limburgse Improvisatie Muziek (SLIM).

 

Jazzduo

Heleen en Janneke

15.30 en 16.10

Presenteren deze keer een Latin programma. Heleen van Rosmalen op fluit en Janneke van Tuyl op piano. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens het Jazzfestival aan de Maas, maar treden ook op in hun eigen discipline: Klassiek en Jazz. Ze studeerden aan het Conservatorium. Heleen met als hoofdvak fluit, Janneke met als hoofdvak piano en beide voor docent muziek. Samen spelen ze in Jazzclub 14.

St. Jansstraat 6

Frank Koene & Co

14.00 en 14.40

“Live op geheel eigen wijze”. Jazzy, funky en blues uit de jaren 60/70. Nina Bongaarts zang, Frank Koene gitaar, loops en zang en Marcel Evers op trompet en Hammond keys.

 

Roger Selder

15.30 en 16.10

Roger is solo artiest en omschrijft zichzelf als: “Just the man and his guitar”. Hij is al sinds jaar en dag een fervent liefhebber van Country/Americana. Zijn repertoire bestaat uit The Good Ol’ Country en Americana uit de jaren ’60, ’70 en ’80 met nummers van Johnny Cash, Elvis Presley, CCR, Bruce Springsteen, John Denver, Bob Dylan e.v.a. Zijn “doorbraak” is ontstaan tijdens de Corona periode waarbij Roger tijdens de lockdown elke week een cover op social media heeft geplaatst. Dit is niet geheel onopgemerkt gebleven, want daar zijn tijdens en na deze periode 3 singles uit voortgevloeid.  Zijn warme Country stem en zijn akoestische gitaar maken het plaatje compleet.

Swalmerstraat 20

Appaloosa Twirl

Ron Janssen

14.00 en 14.30

Appaloosa Twirl is het aardse, op Americana gerichte project van de in Zuid-Limburg geboren en getogen songschrijver-gitarist Ron Janssen a.k.a. Ronnie Goodin. De naam Appaloosa Twirl verbindt diepgewortelde muziek-idiomen met een persoonlijke originele twist. Ron’s werk is voornamelijk gekenmerkt door personages die de donkere, hardnekkige aspecten ervaren van wat het leven te bieden heeft.

 

Puyre

15.30 en 16.10

PYURE Limbuganda Roots muziek. Sinds juni 2015 werkt kleinkunstenaar Jos van Rens conceptueel samen met talenten in muziek, en van daaruit ontstond PYURE. Vanaf november 2018 zijn de uit Uganda afkomstige zangeres en componiste Sumayya Sheeba en Jos samen een nieuwe PYURE weg ingeslagen. Onderweg ontwikkelden zij onder andere het muzikale theaterprogramma “Never Give Up!”. Een intuïtief programma vol eigen songs met autobiografische onderwerpen én thema’s uit het leven gegrepen. Laat u aangenaam verrassen door de samensmelting van deze Limburgse en Ugandese Roots.

Swalmerstraat 35

Tous Huijnen en Finn Cuijpers

14.00 en 14.40

Tous Huijnen en Finn Cuijpers studeren sinds dit jaar piano op het conservatorium in Maastricht. Tous heeft kort geleden nog gespeeld in Leipzig in het huis/museum van Felix Mendelssohn. Vandaag speelt hij werken van deze componist en van Bach.

Finn is een gepassioneerde jonge pianist van 18 jaar oud uit Sittard en koestert zijn liefde voor klassieke muziek en de piano al van jongs af aan.  Hij speelt werken van Bach en van Schumann.

 

Flint Lieverse

15.30 en 16.10

Flint is 15 jaar en speelt sinds zijn 8e gitaar. Het afgelopen jaar is hij gestart op het junior conservatorium en heeft het voorrecht gitaarles te volgen bij Roman Krecji. In deze inspirerende omgeving kan hij zich volop verder ontwikkelen als klassiek gitarist. Hij speelt een gevarieerd programma bestaande uit stukken van Rodrigo, Villa Lobos en Bach. 

Swalmerstraat 51

Trio John van Schaijik

14.00 en 14.40

Yves Salaets – piano, John van Schaijik – vocals – gitaar – saxofoon en Jan Berendsen op contrabas spelen samen uit het “american songbook” met verrassende uitstapjes naar o.a. filmmuziek.

 

Duo John van Schaijik

15.30 en 16.10

John van Schaijik en Jan Berendsen spelen een doorsnede uit hun repertoire met het accent op verfijnde arrangementen van jazzstandards. De gitaar en contrabas wisselen elkaar af in solo’s en begeleiding.

Swalmerstraat 57

Meta van Appeven

14.00 en 14.40

15.30 en 16.10

Meta trakteert op korte ondeugende  volksverhalen uit alle windstreken. Let wel: voor 14+! Zij vertelt 4x 20 minuten woeste wilde vrouwenverhalen uit het warme zuiden, het betoverende oosten en het onherbergzame noorden. De boeken van antropologe en schrijfster Marita de Sterck zijn een van haar geliefde bronnen.

Swalmerstraat 69

Balletschool Petra Stals

14.00 en 14.40

15.30 en 16.10

De leerlingen dansen een gedeelte van hun aankomende voorstelling op 16 juni met als thema “Feest”. Dit thema is gekozen vanwege het 55 jarig jubileum dit jaar van Petra Stals als dansdocent.

Swalmerstraat 71

Ontvangst en infopunt, vanaf 13.00

Ontvangst musici.  Centraal punt voor info over de huiskamerconcerten en programma’s.

Swalmerstraat 100

Gamba

consort met zang

14.00 en 14.40

Marjanka Sierevelt zingt en speelt op blokfluit met het gambaconsort, bestaande uit Mieke Prinzen, Floris van der Voort en Anneke en Bert Pasman op viola da gamba.  Zij spelen een verrassende combinatie van oude muziek (Franz Tunder, William Byrd, Jannes Martini, Heinrich Schutz), afgewisseld met een eigentijdse compositie van Will Ayton.

 

Vocaal ensemble CINQUECENTO

15.30 en 16.10

Het koor is in 2019 ontstaan vanuit een behoefte van een aantal zangers, om zich te concentreren op het zingen van muziek uit de Renaissance (grofweg de 16e eeuw), de periode die in Italië wordt aangeduid met de naam Cinquecento. Momenteel telt het ensemble 15 enthousiaste zangers, die iedere donderdagavond repeteren in Roermond onder leiding van dirigente Annie Jansen. In 2025 zal het koor uitvoerig aandacht besteden aan het 50-jarig jubileum van de dirigente. Zie: www.centrumvoorkoorzang.org. Op het programma staat zowel geestelijke als profane muziek, o.a. van Orlando Gibbons, Leo Hassler, William Byrd en Annie Jansen zelf.

Steeghstraat 16C

10¢ Trinkets

14.00 en 14.40

Wim van der Zanden: zang/gitaar/mandoline/mondharmonica, Pim Tabak: zang/ toetsen/accordeon, Joep Muijs: zang/gitaar, Huub Verheijden: zang/contrabas/ dobro/banjo en Wim Riedel:drums/percussie.

Deze Maastrichtse band  heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire met eigen werk en nummers uit de americana-hoek en de  Britse en Amerikaanse folk. Hun geluid wordt gekenmerkt door close-harmony zang, akoestische 6- en 12-snarige gitaren, mandoline, banjo, dobro, accordeon, mondharmonica, keyboards, contrabas en percussie. Ze treden regelmatig op in huiskamers encafés, op feesten en festivals. Vorig jaar brachten ze hun tweede album uit, met uitsluitend eigen werk.

 

Kyrie

15.30 en 16.10

Tesse, Emma, Joes, Dante en Tijn, enthousiaste muzikale leerlingen van het Bisschoppelijk College Broekhin, spelen covers van bekende nummers, zoals I’am still standing, runaway baby and are you gonna be my girl. Zang, 2 gitaren, een basgitaar en drums.

Grotekerkstraat 29

Afterparty

Na 16.30 uur in Brasserie De Pastorie aan de Grotekerkstraat met muziek van Frank Koene & Co.