Zaterdag 7 oktober najaarsconcert

                                                   Plaats : Minderbroederskerk Roermond

                                                   Aanvang : 16.00 u

Wederom hebben we voor die dag een gevarieerd aanbod en musici van een kwalitatief hoog niveau. Voor de pauze zal Mejias Novoa zijn klassieke gitaarspel ten gehore brengen. Na de pauze kunt u genieten van het Aspen Quartet. Zie beneden :

Gerard Mejias Novoa uit Barcelona volgt een masterstudie gitaar aan het conservatorium in Maastricht bij Carlo Marchione. Zijn bewondering voor de muzikale mogelijkheden van de gitaar heeft hem ertoe gebracht stukken te componeren, die over kunnen brengen wat niet met woorden te communiceren is. Naast zijn eigen composities speelt hij werken variërend van barok tot modern.

 Solo Programma Gerard Mejias:

 Luz de la Mañana – Gerard Mejias

A Felicidade – A.C. Jobim 

Suite Brasileira #4 – S. Assad

Hommage a Villa-Lobos – Roland Dyens (3rd and 4th movement)

For my father – Andy Mckee 

Driffting – Andy Mckee

Hell Awaits – Gerard Mejias 

Aspen Quartet is opgericht in september 2022, met de bedoeling om een Strijkkwartet te vormen en het uitgebreide en interessante repertoire te verkennen. De leden van de groep zijn allen studenten van Conservatorium Maastricht en delen een grote passie voor romantische en hedendaagse muziek. De Nacht van de Klassieke Muziek was het debuut van het Kwartet met stukken van Mendelssohn en Caroline Shaw.

Uitvoerders
Natalia Czerwinska / Viool I
Jose Luis Martinez / Viool II
Maria Alejandra Martinez / Altviool
Heiður Lára Bjarnadóttir  / Cello

 Programma Aspen Quartet:

Mendelssohn  – String Quartet in f minor

Caroline Shaw  – Blueprint.

 

 

 

Zondag 2 april 2023 organiseren we weer de Christoffel huiskamer concerten in de Swalmerstraat.

Klassieke muziek, jazz, easy listening, urban dance, rap en meer.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

Locatie

Ensemble

Omschrijving

Nr. 11

Déjà  14.00 en 14.40

Déjà bestaat uit Desirée Simons, Noël Leclair, Martijn Peeters uit Roermond en Julia Podolecki uit Düsseldorf en kenmerkt zich door harmonieuze zang, pop / folk invloeden. Op Go Ahead + Place Called Home zijn hun zelfgeschreven nummers vastgelegd. Beide EP’s zijn te vinden op Youtube en Spotify.

Déjà speelt vandaag in iets kleinere formatie op western gitaar, bas en cajon.

 

Harry Muyres 15.30 en 16.10

Harry Muyres is een singer-songwriter uit Munstergeleen. Tijdens zijn optredens wisselt hij Americana, Country, Folk en Blues af met Limburgstalige klassiekers. Zijn grote voorbeelden zijn Neil Young en Bob Dylan. Hiervan speelt hij veel covers en dit is ook terug te horen in zijn eigen liedjes! Verder vertaalt hij ook nummers naar het Limburgs, zoals onder andere Blowing in The Wind van Bob Dylan. Hij begeleidt zijn zang op gitaar, voetpercussie en mondharmonica.

Nr. 12

Gerard Mejias 14.00 en 14.40

 

Gerard Mejias Novoa uit Barcelona volgt een masterstudie gitaar aan het conservatorium in Maastricht bij Carlo Marchione. Zijn bewondering voor de muzikale mogelijkheden van de gitaar heeft hem ertoe gebracht stukken te componeren, die over kunnen brengen wat niet met woorden te communiceren is. Naast zijn eigen composities speelt hij werken variërend van barok tot modern.

 

Duo Aya Kitaoka – Nagisa Tanaka 15.30 en 16.10

Beide musici studeren resp. viool en harp aan het conservatorium in Maastricht. Ze hebben dezelfde nationaliteit en delen hun plezier met het bespelen van snaarinstrumenten. Ze beginnen met C. Saint-Saëns mooiste stuk Fantasie, Opus 124  en eindigen met F. Kreisler’s meesterwerk Liebesleid. De stukken vertegenwoordigen fantasieën van verschillende scènes zoals tederheid, zoete romantiek, emotionele walsen en liefdesvreugde.

Nr. 17

Duo Heleen en Toon 14.00 en 14.40

Heleen van Rosmalen op dwarsfluit en Toon Konings op piano spelen een volledig Frans programma met muziek van Francis Poulenc.

 

Hub Boesten & Friends 15.30 en 16.10

Hub Boesten & Friends vormen samen een klein combo dat met veel plezier toegankelijke “easy jazz” ten gehore brengt. Hub Boesten is professioneel trompettist.  Hij speelt trompet en bugel en wordt begeleid door een trio van amateur muzikanten: Herman Franssen op contrabas, Stijn Gehlen op slagwerk en Bas Gehlen op piano. Vanmiddag spelen ze  muziek uit deze tijd – maar dan wel als jazz.

nr. 20 vervalt    
     

Nr. 35

Jong talent conservatorium 14.00 en 14.40

 

Marike Kramer (piano),  Tous Huijnen (piano) en Jork Coenen (hoorn) spelen afwisselend solo en samen. Ze volgen alle drie het junior programma aan het conservatorium in Maastricht en hebben al aan diverse concoursen meegedaan, zoals het Prinses Christina Concours en al heel wat podiumervaring opgedaan. Op hun programma staan werken van Bach, Frederic Monpou, Chopin, Schubert en Debussy.

 

Duo Heleen en Janneke

Jazz 15.30 en 16.10

Met Heleen van Rosmalen op dwarsfluit en Janneke van Tuyl op piano spelen jazz.

Nr. 40

Nieuwe Helden
Next Level 14.00 en 14.40

Nieuwe Helden Next Level is een hip hop en urban community waar jongeren tussen de 12-23 jaar hun creatieve skills kunnen ontwikkelen en hun verhaal kunnen vertellen.  Ze worden door coaches begeleid om zelf liedjes te schrijven en tot het delen van berichten op de socials. Er worden vervolgproducties, masterclasses en talentnights georganiseerd, waarin jongeren kunnen doorgroeien. Nieuwe Helden bestaat in alle steden (Heerlen, Roermond, Venlo en Weert) uit een hechte samenwerking van kunst & cultuur, jongerenwerk, onderwijs en urban sleutelfiguren/ rolmodellen. Vandaag laten een aantal deelnemers van de editie Roermond een mix zien van dans, muziek en spoken word.

Nr. 51

Trio John van Schaijik 14.00 en 14.40

John van Schaijik – Gitaar en Jan Berendsen – Contrabas spelen een doorsnede uit hun repertoire met het accent op verfijnde arrangementen van jazzstandards. De gitaar en contrabas wisselen elkaar af in solo’s en begeleiding.

 

Swingthese 15.30 en 16.10

John van Schaijik: vocals, gitaar en saxofoons, Joseph Olivier: piano, Pierre Houben: basgitaar, Harrie Bongaerts: slagwerk en Gerard Loose: saxofoons. Hun inspiratiebron is het American Songbook met een selectie van songs vooral bekend geworden door Sinatra. John van Schaijik, aanvankelijk contrabassist en gitarist in de band, is door aanmoediging van het publiek steeds meer gaan zingen. Het repertoire is daardoor meer afwisselend met Ballades, Swing en BossaNova.

Nr. 69

Balletschool Petra Stals 14.00, 14.40, 15.30 en 16.10

De leerlingen van balletschool Petra Stals, in allerlei leeftijd categorieën, laten een aantal mooie verschillende dansen zien.

Nr. 61

Ontvangst en infopunt vanaf 13.00

Ontvangst musici.  Centraal punt voor info over de huiskamerconcerten en programma’s.

Nr. 100

Vocaal ensemble “CINQUECENTO” 14.00 en 14.40

Onder de bezielende leiding van dirigente Annie Jansen is het Renaissance koor, na de start in 2019 en na de covid-periode, in een stadium gekomen, waarbij bezetting en kwaliteit vaste vorm begint aan te nemen.  Het koor telt op dit moment 15 enthousiaste zangers, die wekelijks repeteren in Roermond. Voor meer informatie, zie website: www.centrumvoorkoorzang.org. Het programma bestaat uit zowel profane als geestelijke muziek en uit werken van o.a. Orlando Gibbons, Thomas Louis de Victoria en Henri Purcell.

 

Gambaconsort met Marjanka Sierevelt 15.30 en 16.10

Mieke Prinzen, Floris van der Voort en Anneke en Bert Pasman op viola da gamba met op blokfluit en zang Marjanka Sierevelt. Zij spelen een combinatie van oude muziek (Henry Purcell, Robert White, Franz Tunder, John Bennet en Edgar Johnson), afgewisseld met een moderne compositie van Will Ayton en een lieflijk Jiddisch slaapliedje.

Nr. 104

Amber en Britt Nelissen 14.00 en 14.40

Het zangduo Amber en Britt zijn twee zussen die de passie voor zingen delen. Amber volgt een Klassieke zang opleiding aan het conservatorium in Rotterdam.  Britt heeft een opleiding als Popmuzikant afgerond en een voorbereidend jaar musical gedaan. Maar samen zingen vinden zij toch nog het leukste om te doen. Een gezellige middag maken samen met hun publiek: Van klassiek tot pop!

 

Duo PegaLoca

15.30 en 16.10

Eric van de Kerkhof en Erik Fleuren delen hun voorliefde voor zelfgeschreven akoestische muziek. Onder de naam Pega Loca reizen ze door muzikale landschappen en staan stil bij melodieuze panorama’s. Het resultaat is een aanstekelijk akoestisch authentiek geluid met pakkende ritmes en melodieën die worden afgewisseld met hier en daar lyrische viool partijen en Spaanstalige zang.

Steegstraat 8

Duo Me. & mr. Smits 14.00 en 14.40

Bij Me & Mr. Smits begon het ooit met de liefde. Enkele jaren geleden kwam de ontdekking dat hun chemie ook in de muziek goed werkt. Me (Gerry Poels) als leadzangeres en Mr. (Hein Smits) als gitarist en tweede stem. Hun muziekstijl is een mix van genres: jazz, blues, maar ook americana en pop. Denk aan Ella Fitzgerald, Linda Ronstadt, Carole King en J.J Cale. Laat je verrassen door het onverwachte!

 

Thijs Hannen 15.30 en 16.10

Thijs Hannen is een all-round muzikant, pedagoog, dirigent en zanger, zie zich de laatste drie jaar heeft verdiept in opera. Na de presentatie van zijn eerste mini-opera De Zwies gaat hij nu de gangen na van

Mozart in Salzburg, Augsburg en Wenen, wat resulteert in een tweede mini-opera De Kwast. Op zijn programma staat : Per la gloria, Torno a Surriento, Una furtiva lagrima, Mamma, Va Pensiero en Buongiorno a te.

Steegstraat 16C

De Hamstrings 14.00 en 14.40

Kezjem 15.30 en 16.10

Vier zestigjarige ‘teenagers in love’ zingen a-capella doo-wop, mooie liedjes en andere schlagers die u nog wel kent, uit de periode 1695-heden. De Hamstrings bestaan inmiddels ongeveer 25 jaar en zijn wereldberoemd in Maastricht. Hun repertoire varieert van Henry Purcell, via Shakespeare, the Bobs en Cindy Lauper tot -vooruit- iets van the Beatles.

Kezjem is een al ruim 20 jaar bestaand Maastrichts ensemble van amateur- en beroepsmusici. Leo Nijsten (klarinet/muzikale leiding), Frans Stoks (viool), Daniëlle Bruggenwert (viool), Geurt Bijnen (viool), Mary Auwens (piano, percussie), Paul van Wersch (accordeon) en Jan van Dalen  (mandoline/contrabas) brengen bekende en minder bekende, oude en nieuwe klezmer-, tango- en Balkanmuziek ten gehore, en nog andere, door Leo Nijsten gearrangeerde nummers. Van Por una cabeza tot Shiroh L’Adoyshem en van Moj Dilbere tot misschien wel Amsterdamse grachten.

Hal Gemeentezaal

markt

Rietveld ensemble 14.00 en 14.40

Het Rietveld ensemble bestaat uit 7 personen: Bertien Paanakker ( dwarsfluit ), Iris Key (dwarsfluit), Jan Harten (dwarsfluit en alt dwarsfluit ), Germa Dings (hoorn ), Cathy Valk (hobo ) en Helma Brassé (piano). Onder leiding van dirigent Gerard Bijlmakers spelen ze kamermuziek en ook bewerkingen van hedendaagse muziek. De naam Rietveld ensemble komt van de plaats waar in het verleden veel werd gerepeteerd, op de Rietveldstraat in Roermond. Op het programma staan: La Nozze di Figaro (Mozart ), Feld Parthie in F (Haydn ), Little Suite (Shostakovich ), Una Furtiva Lacrima (Donizetti ), Fantasia on Greensleeves (Raplh Vaughan Williams).

 

Secret Songs 15.30 en 16.10

Mieke Bastiaens-Berghs (zang), Judith Hover (zang, gitaar en melodica), Eric Bastiaens (gitaar en zang), Henk Hover (percussie, mondharmonica, gitaar, ukelele en zang) en Frank van Kempen (bas).Zij hebben hun gezamenlijke muzikale passie  gevonden in de muziek van hedendaagse singer-songwriters als The Wailin’ Jennys, Nickel Creek, I’m With Her, Lori McKenna, Highwaywomen, Natalie Merchant én Brandi Carlile. Veelal onbekend in ons land. Dat levert ook de bandnaam ‘Secret Songs’ op.  Mieke, Judith, Eric en Henk koesteren de close-harmonyzang die zo kenmerkend is in de Amerikaanse countrytraditie.

Grotekerkstraat 29

Afterparty

Na 16.30 uur in Brasserie De Pastorie aan de Grotekerkstraat. Daar spelen Heleen van Rosmalen op dwarsfluit, Janneke van Tuyl op piano en Bert Pasman op contrabas een jazzprogramma.

Programma 2023