Zondag 2 april 2023 organiseren we weer de Christoffel huiskamer concerten in de Swalmerstraat.

Noteert alvast deze datum in uw agenda!

 

Afgelopen jaren moesten we ons helaas beperken tot onze najaarsconcerten :

Zaterdag 9 oktober 2021 speelde voor CHC in de Minderbroederskerk, Roermond :

Najaarsconcert zaterdag 10 oktober 2020 :

Ensemble Au bout des doigts

 
 
 
 
 

Au bout des doigts is een vijfkoppig ensemble en bestaat uit een vocaal kwartet —Stina Akerberg (sopraan), Cynthia Setiawan (alt), Anders Pettersson (tenor), en Galen Dole (bas)— plus Sandro Rodrigues op klassieke gitaar. Zij studeren momenteel of zijn onlangs afgestudeerd aan het Conservatorium Maastricht. Hun repertoire strekt zich uit van Renaissance tot Klassiek tot Folk. Au bout des droits haalt hun inspiratie uit het idee dat de uitvoeringspraktijk van een bepaald tijdperk niet beperkt hoeft te blijven tot de muziek van dat tijdperk alleen. In die geest introduceren ze ornamentiek en improvisatie bij de folk en moderne ideeën over tempo en frasering bij de klassieke muziek. Ze geloven dat hun interpretaties aansluiten bij de geest van het bronmateriaal.

In dit concert hoort u onder andere polyfonie van Palestrina, liederen uit Engeland en traditionele Zweedse volksmuziek. Ze kijken ernaar uit om hun visie en de muziek met u te delen.

Duo Donoche                     

Chelsea Balmer (USA) en Doris Liu (Hong Kong) vormen samen het duo Donoche.

Chelsea Balmer ( USA)

Harpiste Chelsea Balmer, oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, heeft een passie voor zowel muziek als het geschreven verhaal. Ze trekt haar publiek met boeiende verhalen en muzikale diepte, flamboyant spel en zeer fijne techniek. Ze behaalde haar Bachelor in harpuitvoeringen aan de Universiteit van Indiana in Bloomington in de VS. Gelijktijdig studeerde zij ook een semester in Wenen bij de beroemde harpiste Anneleen Lenaerts van de Wiener Philharmoniker. Lenaerts geeft ook les aan het Conservatorium in Maastricht, waardoor Chelsea haar studie in Maastricht kon voortzetten vanaf augustus 2019. Deze internationale muzikale training heeft, net als bij fluitiste Doris Liu, haar muzikaliteit gevormd en uitgebreid.  

Doris Liu ( Hong Kong) 

De in Hong Kong geboren en getogen fluitiste Doris Liu nam in haar jeugd actief deel aan jeugdorkesten en verschillende kamermuziekgroepen.Na haar afstuderen aan de Hong Kong Academy for Performing Arts vervolgde ze haar studie aan de École Normale de Musique de Paris bij Vicens Prats.  Momenteel is ze actief in Maastricht als lid van het Maastricht Academic Chamber Orchestra, terwijl ze haar Master of Arts in fluituitvoering aan het Conservatorium Maastricht volgt bij professor Philippe Benoît. Ze heeft  deelgenomen aan muziekfestivals in Kopenhagen en Zwitserland, wat haar heeft geholpen om de natuurlijke muzikaliteit in haar spel, die wordt weerspiegeld door het geluid, dat rijk is aan kleuren en variatie, verder te ontwikkelen. Ze haalt plezier uit het proces van samen met andere mensen nieuwe muziek maken.  

In dit concert hoort u onder andere werken van Jacques Ibert (1890-1962), François-Joseph Naderman (1781-1835), Jean-Louis Tulou (1786-1865) en Nino Rota (1911-1979)

019:

CHC Najaarsconcert 2019

CHC Huiskamerconcerten 2019

CHC Najaarsconcert 2019

Omdat de Caroluskapel in 2019 niet beschikbaar was vond ons Najaarsconcert plaats in Kapel in ‘ t Zand. 

Gelukkig wisten veel mensen ons ook dáár te vinden en hebben zij genoten van de mooie klanken van Ensemble Rossignol en Trio Little Italy. Beluister hieronder het geluidsfragment: