De Christoffel Huiskamerconcerten

Ontstaan

Een aantal muziekliefhebbers vond dat er op muziekgebied nog wat ontbrak in Roermond en stak in 2012 de koppen bij mekaar. Zij organiseerden in 2013 de eerste editie van de Christoffel Huiskamer Concerten. Dit werd een doorslaand succes. In 2014 werd de stichting CHC Roermond opgericht om te zorgen voor een jaarlijks vervolg van het muziekfestijn.

Sinds juni 2022 bestaat het bestuur van Christoffel Huiskamer Concerten uit v.l.n.r. Leo Hernaamt, Anneke Pasman, Wim van Lierop, Cilia Vermeij en Els van Lierop.

foto : Johan Vermeij.

Wat is het?

Ieder jaar worden de huiskamers, maar ook ateliers, kapellen, studio’s en koetshuizen, van de Swalmerstraat voor een middag omgebouwd tot intieme concertruimte. Musici geven miniconcerten van 20 minuten, van pop tot jazz tot klassieke muziek. Dit geeft u de unieke kans om in één middag in vier verschillende sfeervolle ‘concertzalen’ in de straat naar prachtige muziek te luisteren. En alsof muziek alleen nog niet genoeg is, is er ook nog ruimte voor verbinding met andere kunstvormen zoals poëzie en ballet.

Wanneer?

Zondag 14 april 2024

Voor wie?

Voor iedereen uit Roermond en omgeving die van muziek houdt! Wat betreft genre is er voor elk wat wils.
Op het programma staat welke locaties toegankelijk zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel.

Door wie?

De huiskamerconcerten draaien volledig op enthousiaste vrijwilligers. Allereerst zijn er natuurlijk de musici en andere kunstenaars die de optredens verzorgen. Dan zijn er de bewoners en huiseigenaren die gastvrij hun ruimte ter beschikking stellen als concertzaal. Daarnaast is er nog een team van vrijwilligers dat zich inzet voor de organisatie en om alles op de dag zelf in goede banen te leiden.

Ook bijdragen?

Enthousiast geworden om bij de volgende editie ook te musiceren, de handen uit de mouwen te steken of mee te werken in de organisatie? Stuur dan een bericht via de contactpagina. U kunt ons ook financieel steunen door vriend te worden van CHC. Aanmelden kan via het tabblad ‘vrienden van CHC’.

Privacy reglement

Het privacy reglement van CHC Roermond vindt u hier.